Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των πανελλαδικών

Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των πανελλαδικών οι οποίοι θα αναρτηθούν στα σχολεία αλλά και στο δικτυακό τόπο http://results.it.minedu.gov.gr/.

Αύριο θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η προθεσμία για την οποία οι υποψήφιοι θα μεταβαίνουν στα σχολεία για να πάρουν τους κωδικούς για το μηχανογραφικό τους.

Βαθμοί – στοιχεία

Το χαρακτηριστικό των φετινών πανελλαδικών ήταν ο μικρός αριθμός αναβαθμολογήσεων που είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα η βαθμολόγηση. Όσον αφορά τις βάσεις δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να γίνει σύγκριση με τις περσινές λόγω του γεγονότος ότι και τα προφορικά δεν θα δίνουν μόρια στους υποψηφίους, η κατανομή των σχολών έχει αλλάξει και τα μαθήματα έχουν μειωθεί.

Πάντως, εκεί που αναμένεται μεγάλη πτώση είναι τα παιδαγωγικά τμήματα για τα οποία, όπως ενημερώθηκε το xenesglosses.eu οι υποψήφιοι είναι λίγοι συγκριτικά με τις προσφερόμενες θέσεις με έναν αριθμό που βέβαια δεν είναι τετραψήφιος αλλά δεν είναι μεγάλος αριθμητικά σύμφωνα με πληροφορίες μας

ΕΠΑΛ

Την άλλη εβδομάδα όπως έχουμε αποκαλύψει θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των ΕΠΑΛ.

Μηχανογραφικά

Με την ανακοίνωση των βαθμών θα ανοίξει και το σύστημα για τα μηχανογραφικά για τα οποία η προθεσμία θα είναι στα περσινό χρονικό πλαίσιο όπου η αρχική καταληκτική ημερομηνία ήταν η 7η Ιουλίου αλλά με κάποια παράταση που δόθηκε η τελική ήταν η 15η Ιουλίου.

Στάδια υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου.

Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.goν.gr.

Εκεί μπορούν να βρουν τον αριθμό εισακτέων, βάσεις παλιότερων ετών, το έντυπο Μ.Δ. με τις οδηγίες του και φυσικά το ηλεκτρονικό Μ.Δ. Με την είσοδο στο ηλεκτρονικό Μ.Δ., βλέπουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία τους και στη συνέχεια τα τμήματα, ταξινομημένα ανά πεδίο (για τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β΄) ή ανά τομέα (για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ-Α΄).

Αφού κάνουν μια πρώτη επιλογή με κάποιες προτιμήσεις, αρχικά πρέπει να επιλέξουν Προσωρινή Αποθήκευση. Αυτή τη διαδικασία της Προσωρινής Αποθήκευσης μπορούν να την κάνουν όσες φορές θέλουν, μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Στην τελική τους επίσκεψη, θα περάσουν πάλι όλα τα πρώτα βήματα, αν θέλουν θα αλλάξουν πάλι κάποιες προτιμήσεις τους και θα φτάσουν στο τελικό βήμα της Οριστικοποίησης, μετά την ανακοίνωση των βαθμών.

Μετά την Οριστικοποίηση, που πρέπει να γίνει μέσα στην προθεσμία, οι υποψήφιοι δεν μπορούν να αλλάξουν το Μ.Δ. (πλην εξαίρεσης παρ. Δ2) Με την Οριστικοποίηση, το Μ.Δ. αποκτά πλέον αριθμό πρωτοκόλλου (πάνω δεξιά στη σελίδα) και πρέπει αυτό το οριστικοποιημένο Μ.Δ. να το εκτυπώσουν ή/και να το αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.

Σε όλες τις ανωτέρω διαδικασίες, η ηλεκτρονική εφαρμογή με ένα φιλικό στο χρήστη περιβάλλον, δίνει συνέχεια οδηγίες για τα βήματα του υποψηφίου. Για τη διαδικασία και την υποβολή του Μ.Δ., οι εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα παρέχουν υποστήριξη στους υποψηφίους και θα διατίθεται κάποιος υπολογιστής του σχολείου, αν αυτό ζητηθεί.

Πηγή

Source: www.sofikoukouvagia.gr